Гръцката Служба за защита на личните данни е излязла с

...
Гръцката Служба за защита на личните данни е излязла с
Коментари Харесай

Ще освобождават гръцки ученици от часовете по вероучение


Гръцката Служба за отбрана на персоналните данни е излязла с тълкувателно решение предвид на приближаването на новата образователна година, с което преформулира предпоставките за освобождение на учениците от часовете по вероучение, оповестява телевизия Скай, представена от Българска телеграфна агенция.

Комисията споделя, че аргументите, които могат да аргументират освобождение от часовете по вероучение, не се отнасят единствено до религиозните убеждения на децата и на родителите или настойниците им, само че и до всевъзможни аргументи, които са свързани с по-общи убеждения.

Досега в съответното разпореждане се позволяваше освобождение от вероучение по аргументи, свързани с религиозните убеждения на учениците, което се тълкуваше като изключение за неправославните, доколкото вероучението в Гърция има конфесионален темперамент.

В решението на комисията се показва, че признаването само на религиозните убеждения като причина за освобождение от предмета не покрива напълно убежденията, които се пазят от Европейската спогодба за правата на индивида и от гръцката конституция и в които се включват и „ по-широки мирогледни възгледи “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР