Гръцката Служба за гражданска авиация удължи до 8 март ограниченията

...
Гръцката Служба за гражданска авиация удължи до 8 март ограниченията
Коментари Харесай

Гърция удължи ограниченията за пристигащите с полети от чужбина

Гръцката Служба за гражданска авиация удължи до 8 март рестриктивните мерки за идващите от чужбина пасажери и условията за самоизолация, оповестява АНА-МПА.

Полети от страни отвън Европейския съюз и отвън Шенгенската зона са неразрешени, като се изключи Австралия, Израел, Нова Зеландия, Руската федерация, Руанда, Сингапур, Южна Корея, Тайланд, Обединените арабски емирства и Англия.

Всички идващи с задгранични полети би трябвало да показват отрицателен PCR тест, изработен най-вече 72 часа преди полета. Всички идващи с полети от чужбина би трябвало да съблюдават и 7-дневна карантина, откакто се настанят. За пасажерите от Англия се изисква PCR тест след 7-дневната карантина.

На гръцките летища ще бъдат осъществявани проби на идващи на случаен принцип, а ако се окажат позитивни, се постанова 14-дневна карантина.

Полетите сред Гърция и Турция остават неразрешени до 8 март.

Всички полети от и до Албания и Република Северна Македония ще се правят само на атинското интернационално летище " Елефтериос Венизелос ".

Максималният брой пасажери от Русия е 500 души за седмица (постоянно пребиваващи съветски граждани). Полетите от и до Русия ще е правят единствено на летищата в Атина, Солун и Ираклион.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР