Гръцката полиция съобщи, че е арестувала трима души и е

...
Гръцката полиция съобщи, че е арестувала трима души и е
Коментари Харесай

Мащабна антитерористична операция в Гърция

Гръцката полиция заяви, че е арестувала трима души и е иззела оръжия при антитерористична интервенция, която е сравнявана със знакови арести на членове на групировката " Революционна битка " през 2010 година, осведоми Агенция Франс Прес.

Полицията посочи, че двама мъже - 41 и 45 година - и една жена на 39 година, свързани с тероризъм, са задържани при " огромна интервенция ", която е почнала в Атина в петък. Издирва се 46-годишен обвинен.

Претърсени са 13 къщи, конфискувано е огромно количество оръжия, в това число пет автомата AK-47, детонатори, динамит и гранати.

41-годишният мъж е бил задържан през 2010 година по обвинявания в присъединяване в крайнолявата формация " Революционна битка ", която стои зад серия от " антикапиталистически " офанзиви.

От Министерството за отбрана на жителите оповестиха, че едно от откритите оръжия при интервенцията е употребявано при грабеж на пункт за залагания през октомври. Единият автомат AK-47 е употребен при няколко офанзиви от " Организацията за революционна самозащита " против социалистическата партия ПАСОК в Атина, както и против мексиканското посолство в Атина през 2016 година Групировката също пое отговорност за офанзива с граната против френското посолство в Атина през 2016 година

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис приветства интервенцията като " доста огромен триумф ".

Полицейски източник разяснява пред Агенция Франс Прес, че интервенцията може да се съпостави с арестите на водачите на " Революционна битка " Пола Рупа и Никос Мазиотис през 2010 година Тази група, появила се през 2003 година, е обсъждана от управляващите като най-опасната крайнолява организация. /news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР