Гръцката полиция провежда мащабна акция за поставяне на предпазни колани.

...
Гръцката полиция провежда мащабна акция за поставяне на предпазни колани.
Коментари Харесай

Мащабна акция за поставяне на предпазни колани в Гърция

Гръцката полиция организира огромна акция за слагане на защитни колани. Глобяват и лишават книжката за един месец. Проверяват всички коли, които транспортират деца.

Зачестиха случаите в Гърция за шофиране без защитни колани, оповестяват от полицията. Във връзка с това се правят всеобщи инспекции на водачите. Глобата за непоставен защитен колан е 350 евро и лишаване на удостоверение за правоуправление за един месец. Коланът е наложителен за всички пасажери в автомобила, напомнят от пътна полиция. Масово се ревизират колите, в които пътуват деца.

Общо 644 екипа на пътна полиция правят масирани инспекции в цялата страна и единствено за седмица са санкционирани 1207 водачи. Във връзка с началото на образователната година се ревизират и всички рейсове, които транспортират възпитаници.

От Дирекция на пътна полиция оповестяват, че в същото време се следи строго за всевъзможни нарушавания на водачите. Наказанията се постановат по административен път и влизат в действие незабавно. Промените в закона отстраниха понижението от 50% върху санкцията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР