Гръцката полиция е задържала в Атина трима турски военни с

...
Гръцката полиция е задържала в Атина трима турски военни с
Коментари Харесай

В Гърция задържаха 3-ма турски военни с фалшиви документи

Гръцката полиция е задържала в Атина трима турски военни с подправени гръцки документи за идентичност, съобщи ТАСС, като се базира на гръцкия новинарски портал Newsit.gr.

Според информацията казусът се проверява през последните дни от гръцката полиция, като за него е осведомена Гръцката работа за битка с теророизма и разследващата работа, предава Българска телеграфна агенция.

В сряда вечерта служители на реда от отряд за бързо реагиране са разкрили тримата чужденци в центъра на Атина и са ги спрели за инспекция. След като те посочили гръцки удостоверения за идентичност, служителите на реда разбрали незабавно, че документите са подправени и отвели арестуваните лица в централното ръководство на полицията.

При инспекция на движимостите и раниците на арестуваните били открити три удостоверения на военни от Турция, евентуално подправени. Информацията обаче към този момент не е доказана от публични източници, които резервират безмълвие по случая, показва порталът.

Според информация на портала " въпросните жители на Турция е допустимо да са съперници на режима на президента на Турция Тайип Ердоган и както се твърди, са пристигнали в Гърция, преминавайки скрито сухопътната граница в гръцката област Еврос ".

Порталът съобщаваше предходните седмици, че " доста турски жители, на които не се харесва режимът на Ердоган и мрачната икономическа обстановка в страната, незаконно минават границата в търсене на политическо леговище в Гърция, с цел да заминат по-късно в страни от Европа ".

След опита за прелом в Турция през 2016 година осем турски военнослужещи избягаха в Гърция с хеликоптер. Гърция отхвърля да ги съобщи на Турция, откакто гръцки съд реши, че има възможност там те да не получат обективен развой.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР