Гръцката полиция е арестувала трима чужденци, заподозрени за смъртта на

...
Гръцката полиция е арестувала трима чужденци, заподозрени за смъртта на
Коментари Харесай

Убийство в Атина! Трима бежанци налетели да обират млад грък и приятелката му и го бутнали от скала до Акропола

Гръцката полиция е арестувала трима чужденци, обвинени за гибелта на 25-годишния Никос Мустакас, който почина на хълма Филопапу, против Акропола, предходната седмица. Двама от арестуваните са пакистанци – на 17 и 26 години, и един иракчанин, оповестява „ Грийк рипортър “.

Пакистанците са задържани на граничния пункт „ Идомени “ в опит да пресекат границата с Македония, а иракчанинът е заловен в Атина.

Тримата са признали за присъединяване в случая, само че отхвърлят да са блъснали Никос Мустакас от скалата. Те настояват, че се пробвали да оберат него и приятелката му, заплашвайки ги със счупена бутилка. Младият мъж оказал опозиция, спънал се и паднал, при което умрял.

Двама от арестуваните са били разпознати от приятелката на гърка, която е португалка. След злощастния грабеж причинителите изключителни мобилните си телефони и заключили профилите си в обществените мрежи. Те били задържани и преди този момент за грабежи в същия жанр.

В четвъртък майката на Мустакас упрекна премиера Алексис Ципрас за пренебрегването на убийството и за това, че не е обезпечил сигурността в Атина. Тя съобщи, че би трябвало да се ускори защитата по граничните региони, вместо половината от полицейските запаси да се занимават с пазенето на политиците и техните фамилии.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР