Гръцката полиция арестува 9 души, между които и жена планувала

...
Гръцката полиция арестува 9 души, между които и жена планувала
Коментари Харесай

В Гърция арестуваха 9 души, планирали атака срещу Ердоган

Гръцката полиция арестува 9 души, сред които и жена планувала атентат против турския президент Реджеп Ердоган по време на визитата му в гръцката столица, оповестява „ 24 часа ".

Атаката в Атина са подготвяли членове на революционна народно-освободителна партия-фронт DHKP-C, близка до ПКК. Те са задържани в кварталите Нео Козмос и Калитеа.

Според полицейска информация арестуваните са разполагали с подробна схема за нахлуване против конвоя на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, употребявайки гранатомети, гранати и коктейли Молотов.

Името, което са употребявали в шифрована информация за задачата на нападението, в тази ситуация турския президент е било " Скорпион ". Атаката е включвала експанзия и нахлуване и от двете страни на автомобила, с който се е придвижвал Ердоган, без да се загатва точното място, планувано за нахлуване.

Според ръководители на гръцката полиция, главната цел е да се откри скрития оръжеен боеприпас на плануваната интервенция.

Задържаните са обвиняване в присъединяване в терористична организация. Самите те отхвърлят обвинявания и настояват, че при ареста им е упражнено принуждение върху тях.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР