Гръцката опозиционна партия СИРИЗА възрази срещу липсата на официална информация

...
Гръцката опозиционна партия СИРИЗА възрази срещу липсата на официална информация
Коментари Харесай

След решението на изпрати бронирани машини в Украйна: Гърция не вижда заплаха за сигурността

Гръцката опозиционна партия СИРИЗА възрази против неналичието на публична информация по отношение на съглашението сред Гърция и Германия, подписано на 16 септември, за изпращане на бронирани машини в Украйна.

Според опозицията то заплашва сигурността на Гърция.

Съгласно съглашението Гърция ще изпрати на Украйна 40 свои бронирани машини, които Германия ще размени с 40 от личния си по-стар боен парк. Споразумението е част от европейската помощ за Украйна след нахлуването на Русия.

„ Нито има, нито ще има опасност за сигурността на Гърция след съглашението “, съобщи министърът на защитата Никос Панайотопулос в Народното събрание.

Министърът съобщи, че в края на октомври ще изиска привикване на Постоянната комисия по национална защита и външни работи на Народното събрание, с цел да запознае страните с детайлностите. Идеята е заместващите машини от Германия да дойдат незабавно, с цел да не се остави празнота в защитата на Гърция. Засега първите 10 немски бронирани машини се чакат в Гърция от Германия към 21 октомври, а идната партида ще дойде след към месец.

Украинците са осведомени с бронираните машини, които Гърция ще изпрати, защото те идват от Източна Германия и са съветско произвеждане, означи министърът.

„ Германските бронирани машини не са от най-нов софтуерен клас, само че са доста по-добри и осъвременени от тези, които ние предоставяме “, сподели Панайотопулос.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР