Гръцката компания Skroutz прави още една стъпка към превръщането си

...
Гръцката компания Skroutz прави още една стъпка към превръщането си
Коментари Харесай

Гръцкият Amazon разширява обхвата си, но засега няма да доставя до България

Гръцката компания Skroutz прави още една стъпка към превръщането си в " гръцкия Amazon ", оповестява. Онлайн платформата за извършване на покупки, Skroutz Marketplace, към този момент може да доставя артикули до всички страни от еврозоната. Скоро ще има и британска версия. А страните от Европейски Съюз отвън еврозоната, като България ще бъдат добавени в идната фаза на плана за агресия.

Първата стъпка беше направена предходната есен, когато компанията стартира да доставя артикули до Кипър, последвана от пилотна стратегия за доставка на артикули до Германия, ориентирана основно към гърци, живеещи там. Сега, когато Skroutz Marketplace е разполагаем, той може да изпраща артикули до 20 страни, в това число Гърция и Кипър.

18-те нови страни, до които към този момент е допустимо да се доставят артикули, закупени от Skroutz Marketplace, са: Германия, Италия, Франция, Испания, Австрия, Белгия, Португалия, Малта, Хърватия, Естония, Финландия, Ирландия, Люксембург, Холандия, Литва, Словения, Словакия и Латвия. 
 Доставките нарастват: Успяват ли дребните куриерски компании да конкурират цените на огромните?
Доставките нарастват: Успяват ли дребните куриерски компании да конкурират цените на огромните?

С какъв брой по-скъпи за година станаха пратките сред офиси?

Следващата значима стъпка за интернационализацията на Skroutz Marketplace е преводът на платформата на британски, нещо, върху което хората от компанията работят сега. Когато това бъде реализирано, тогава доста повече консуматори отвън Гърция ще имат опция да вършат покупки, а освен гърците, които живеят в други европейски страни или тези, които знаят гръцки.

Ползата от експанзията отвън Гърция се смята за изключително значима както за Skroutz, по този начин и за партньорските магазини, които не са били в положение да доставят в чужбина и в този момент имат опцията да създадат своите артикули налични за потребителите в Европа, добавяйки още един канал за продажба към своя капацитет.

Резултатите от доставките в Кипър са показателни: партньорските търговци на Skroutz Marketplace, които поддържат колета до Кипър през днешния ден, наброяват 14 700, до момента в който съгласно доказана информация поръчките от Кипър доближават 20 000. Въпреки това, заради възходящите поръчки от Кипър, е допустимо компанията в бъдеще да търси складови площи в Кипър.
 По-високите разноски за доставка в международен мащаб вещаят още по-високи цени на стоките в по-малките страни
По-високите разноски за доставка в международен мащаб вещаят още по-високи цени на стоките в по-малките страни

Ако се запазят сегашните цените на транспортите, евентуално вносът ще нарастне с 11%

Янис Аливизатос, основен действен шеф на Skroutz, сподели: " Да създадем услугата за доставка на артикули налична за потребителите в 20 европейски страни, слага началото на нова епоха за Skroutz. Това е метод за потребителите в Европа да се насладят на доверието в Skroutz Marketplace, а за гръцките компании да намерят път към европейския пазар. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР