Гръцката компания „Коринд Пайпуъркс Индъстри (Corinth Pipeworks Industry) е избрана

...
Гръцката компания „Коринд Пайпуъркс Индъстри (Corinth Pipeworks Industry) е избрана
Коментари Харесай

Гръцка фирма ще доставя тръбите за интерконектора България-Гърция

Гръцката компания „ Коринд Пайпуъркс Индъстри " (Corinth Pipeworks Industry) е определена да създаде и достави тръбите за газовата връзка сред България и Гърция, заяви „ Капитал ". Обществената поръчка е на стойност 58.2 млн. евро и ще се извършва за интервал от 12 месеца.Процедурата за възлагане на публичната поръчка бе стартирана през 2017 година, а до етапа на подаването на предложения бяха позволени 3 от декларирали присъединяване 11 компании претенденти. Освен спечелилите до втората фаза бяха позволени „ Топливо - 2 " ЕООД и Erciyas Celik Boru Sanayi A.S.

По данни на „ Капитал " от българската „ Топливо-2 " са оповестили процедурата за опорочена и се чака да апелират решението. В подобен случай не е ясно по кое време би почнало ефикасното осъществяване на публичната поръчка.

Corinth Pipeworks са благосъстоятелност на белгийските Cenergy Holdings и Vohalco. Второто сдружение е притежател на 3 огромни завода в България - „ Стомана индъстри ", „ Етем " и „ София мед ".

През идната седмица би трябвало да стане явен и строителят на газопровода. За реализатор на плана се борят гръцката " Джей енд Пи - Авакс " и обединяването сред " Джи Пи Груп " и " Главболгарстрой Интернешънъл " с италианската " Бонатти " (Bonatti).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР