Гръцката държава засилва проверките за спазването на ограничителните мерки, налагани

...
Гръцката държава засилва проверките за спазването на ограничителните мерки, налагани
Коментари Харесай

Масови проверки, глоби и арести за нарушаване на мерките в Гърция

Гръцката страна ускорява инспекциите за спазването на ограничаващите ограничения, налагани за да се ограничи пандемията от Covid-19, оповестяват гръцките медии.

При направени в петък близо 100 000 инспекции полицията е арестувала шестима души и е наложила 264 санкции за нарушавания на здравните разпореждания, оповестява електронното издание на в. " Прото тематика ". Само на интернационалното летище в Атина са направени над 50 хиляди инспекции.

Глобите се движат в порядъка от 300 евро до 10 хиляди евро. За нарушение на карантината санкцията е пет хиляди евро.

В същото време лечебните заведения в Северна Гърция са претъпкани. Изданието " Нюз ин " отбелязва, че още по-голям растеж на случаите се чака, откакто бъде отпразнуван националният празник на Гърция на 28 октомври, съобщи Българска телеграфна агенция. Вчера от министерството на вътрешните работи потвърдиха, че честванията ще се състоят по обичайния метод - училищен церемониал на 27 октомври и боен церемониал на 28 октомври.

Проявите ще са с по-голяма дълготрайност и ще бъдат съобразени с противоепидемичните условия. Някои от парадите в страната обаче ще бъдат анулирани поради сериозният растеж на новозаразените, който тук-там е над 100 %.

Над 3000 случая на денонощие се записват в Гърция през последните седмици, разяснява в. " Катимерини ". Освен огромния брой новозаразени, изданието дефинира като проблематични ниския ритъм на имунизация и високия епидемиологичен товар.

Агенция АНА-МПА разгласява данни, съгласно които имунизацията е предотвратила гибелта на 8431 души в Гърция.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР