Гръцката държава планира да възложи на частни компании оценката на

...
Гръцката държава планира да възложи на частни компании оценката на
Коментари Харесай

Инвестиционните проекти ще се оценяват от частни компании в Гърция

Гръцката страна възнамерява да разпореди на частни компании оценката на капиталови планове и даването на съответните позволения, оповестява икономическият всекидневник " Нафтемборики ".

Вестникът цитира изявление на министъра на развиването и вложенията Адонис Георгиадис, който прецизира, че става въпрос за капиталовите планове, финансирани от партньорското съглашение за рамката за развиване към европейските структурни и капиталови фондове и по гръцкия закон за развиването.

Проектите ще бъдат оценени от определени одитни компании, с което ще бъдат заобиколени административните спънки, които постоянно предизвикват закъснение на капиталовите планове. Ролята на държавната администрация ще бъде лимитирана до крайния надзор, който ще бъде реализиран единствено във връзка с извадка от плановете, която няма да надвишава 10 % от общия им брой. Частните компании ще правят всички действия от оценката на плановете по съфинансираните стратегии и закона за развиването до изплащането на общественото финансиране.

За идни визити на премиера Кириакос Мицотакис в Берлин и Париж през третото десетдневие на август написа " Катимерини ", представен от Българска телеграфна агенция. Вестникът прецизира, че Мицотакис ще бъде в Германия на 29 август, до момента в който точната дата за визитата му във Франция към момента не е конкретизирана. Според изданието визитите на Мицотакис ще бъдат първият " краш тест " за френско-германската ос във връзка с реформаторския проект на гръцкото държавно управление, както и за построяването на връзки на доверие. Това обаче няма да бъдат първите визити на новия гръцки министър председател в чужбина. В понеделник той ще посети Кипър - аудиенция, която има значение и всъщност, и като алегорична стойност.

" Катимерини " написа още, че решението за това по какъв начин Гърция да приложи от следващата година плануваното понижаване на данъчната тежест, като в същото време реализира задачите за примитивен бюджетен остатък, евентуално се крие в трезорите на европейските централни банки. Един от сюжетите, които се разискват, е към остатъка да бъдат прибавени и облагите на европейските централни банки от гръцките скъпи бумаги, които по силата на съглашението сред Гърция и еврозоната ще бъдат върнати на Атина.

" Ефимерида звук синдактон " разяснява, че държавното управление на Мицотакис бърза с първите си законопроекти, с цел да изпревари реакциите против тях. Кабинетът желае до 8 август да бъдат признати законопроектите за премахването на университетската цялост (за органите на реда), за заобикалянето на простата пропорционална изборна система в локалното самоуправление и измененията в наказателните кодекси.

" Светкавично начало " е заглавието, с което симпатизиращият на държавното управление " Филелефтерос " разяснява първите законодателни начинания на държавното управление на Нова народна власт. Вестникът написа, че през днешния ден ще бъде импортиран законопроектът за промените в администрацията, които целят деполитизирането й и учредяването на национална работа за бистрота. Очаква се законопроектът да бъде гласуван до 8 август. В петък ще бъде импортиран първият нов данъчен законопроект, с който ще бъде признато намаляването на налога върху недвижимата благосъстоятелност приблизително с 22 %. Законът би трябвало да бъде признат на 30 юли или 1 август. На 29 юли ще бъде импортиран и законодателен пакет, който ще съдържа премахването на университетската цялост, измененията в наказателните кодекси, измененията в локалното самоуправление и др.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР