Границите в Европа - националните и външните на ЕС -

...
Границите в Европа - националните и външните на ЕС -
Коментари Харесай

Макрон предложи да бъдат изключени страни от Шенген

Границите в Европа - националните и външните на Европейски Съюз - би трябвало да се управляват и пазят по-добре, а Шенгенското съглашение да се реформира и, в случай че би трябвало, няколко страни да отпаднат от него.

Това съобщи в извънредно дълга конференция късно в четвъртък президентът Еманюел Макрон. Нациите съществуват и с помощта на своите граници, само че с цел да бъдем открити, трябват ясни лимити, нужни са правила, с цел да приютиш някого ти е необходим дом, а той се нуждае от граници, изясни той. " Решихме да имаме общи граници, създадохме Шенгенското съглашение, само че то повече не работи ", сподели Макрон.

От изявлението се разбра, че концепцията му е от зоната за пътешестване без паспортен надзор сред 26 страни да отпаднат тези, които не вземат участие в преразпределянето на мигранти.

Европа би трябвало да преразгледа упоритостите си за взаимоотношение и развиване с сътрудниците в Африка и с всички, които е нужно, с цел да избегнем всеобща миграция, предложи той. " Но в тази Европа има и обосновано право за даване отбрана на бежанците и тази отговорност е съпроводена със взаимност. Именно на тази основа би трябвало да се реформира Шенген. "

Запитан за позицията си за така наречен политически ислям, президентът отвърна, че ще бъде праволинеен към проповядващи тази тактика във Франция, която се пробва да откъсне елементи от обществото от страната. " В наши дни когато приказваме за секуларизъм, става дума за оформяне на кланове, на затворени групи в някои от нашите квартали, приказваме за хора, които в името на религията преследват политически план, който желае да се откъсне от нашата република. " Макрон добави, че ще упорства за по-строг надзор над това по какъв начин се финансират сходни организации.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР