Границите на Беларус останава отворени ден след като президентът Александър

...
Границите на Беларус останава отворени ден след като президентът Александър
Коментари Харесай

Границите на Беларус остават отворени въпреки изявлението на Лукашенко

Границите на Беларус останава отворени ден откакто президентът Александър Лукашенко съобщи, че ги затваря и че може да избухне " война " със прилежащи страни, които съгласно беларуския подклаждат митингите против него, съобщи Франс прес. Беларуските гранични войски оповестиха в акаунта си в " Телеграм ", че контролът е засилен и " са ситуирани тактически подкрепления ", само че " контролните входни и изходни пунктове действат ".

Лукашенко през вчерашния ден разгласи, че активизира " половината " войска по границите с Литва, Латвия, Полша и Украйна и ги затваря заради опасност от " гореща война ". " Не желая Беларус, Полша или Литва да се трансфорат в спектакъл на бойни дейности, където ще се вземат решение непознати проблеми ", сподели той, напомня Агенция Франс Прес.

Според Минск митингът против противоречивото преизбиране на Лукашенко се управлява от Запада и западните съдружници блян да си послужат с Беларус като трамплин за дейности против Русия. Лукашенко към този момент неколкократно активизира войските по границата против хипотетични закани от страна на прилежащи страни, в това число през това лято от страна на Русия, напомня Агенция Франс Прес.

След като цяла пролет обвиняваше Русия, че желае да се отърве от него, с цел да трансформира страната му във васал, Лукашенко направи завой на 180 градуса, с цел да получи поддръжката ѝ против всеобщите митинги с искане за оставката му, почнали след изборите на 9 август. Недоверчива първоначално, Москва го увери, че ще го поддържа, и в този момент приема, че митингите се управляват от Запада отпред с американците, добавя Агенция Франс Прес.

" Вашингтон пост " разяснява, че решението на президента Александър Лукашенко е изцяло в благозвучие с риториката му, че вълната на митинги в Беларус е провокирана от Запада. Лукашенко е обект на засилващи се рецензии както от страна на Съединени американски щати, по този начин и от страна на Европейски Съюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР