„Границите да станат мостове“- под това мото премина регионалната среща

...
„Границите да станат мостове“- под това мото премина регионалната среща
Коментари Харесай

ЕСО участва в регионалната среща на електропреносните оператори от Югоизточна Европа


„ Границите да станат мостове “- под това мото мина районната среща на електропреносните оператори от Югоизточна Европа. Форумът се организира в Македония и събра представители на девет електропреносни оператори в Югоизточна Европа.

На срещата ЕСО беше показан от изпълнителния шеф Ангелин Цачев, който посочи значимостта на обединяването на електроенергийните пазари в района. Той означи още, че самостоятелният метафоричен оператор на България към този момент работи взаимно с македонския по обединяване на пазарите „ ден напред “ на двете страни с поддръжката на самодейността „ Западни Балкани 6 “.

През есента на 2017 година Електроенергийният систематичен оператор, Българската самостоятелна енергийна борса и КЕВР станаха част от самодейността „ Западни Балкани 6 “ за подкрепяне процеса по основаването на интегриран пазар за “ден напред” в район „ Югоизточна Европа “.

На срещата в Македония беше подчертана значимостта на процеса по основаване на интегриран пазар на електрическа сила в Югоизточна Европа и неговото включване в Паневропейския пазар.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР