Границите буквално разделят целия свят. Но също както не всички

...
Границите буквално разделят целия свят. Но също както не всички
Коментари Харесай

Изумителни държавни граници по света

Границите безусловно разделят целия свят. Но също както не всички страни си наподобяват, някои граници много се разграничават от естествената ни визия.

Мексико-САЩ

Гугъл Earth

Това е най-преминаваната граница в света. Годишно тя е пресичана от 350 милиони души, само че в тази сметка влизат единствено легалните прекосявания. Границата сред Мексико и Съединени американски щати е дълга повече от 2000 км. Странното в двете фотоси е, че мексиканската гранична територия е тази с развитата инфраструктура, а пустошта е на територията на Съединени американски щати.

Хаити-Доминиканска република

Wikipedia

Тук обстановката е ясна. Хаити (отляво) и Доминиканската република (отдясно) имат друга политика във връзка с обезлесяването. Ефектите са забележими с просто око.

Wikipedia

Белгия-Холандия

Wikipedia

Много граници в Европейския съюз действително не съществуват, само че тази несъмнено е черешката на тортата – прекосяването на границата в град Баарле е толкоз елементарно, колкото и да отидете в различен пъб. Границата е маркирана за интерес на туристите, само че там няма гранични патрули и никой не го интересува от коя страна се намирате.

Норвегия-Швеция

HAVARD DALGRAV / CATERS NEWS

Говорейки за липса на граници, това е разделянето сред Норвегия и Швеция. Единствената маркировка съставлява линия от отрязани дървета. „ Границата “ постоянно се употребява за каране на сноумобили.

Северна Корея-Южна корея

Разбира се, не всички страни се отнасят толкоз лековато към границите си. На тази фотография се виждат нощните светлини в Северна и Южна Корея, единствено че в Северна Корея няма съвсем никакви светлини. Солидно нощно осветяване се вижда единствено в столицата Пхенян. Също по този начин това е една от най-охраняваните граници в света.

Словакия-Австрия-Унгария

Bored Panda

Тук можете да си извършите интернационален пикник… и то на една маса. Тази триъгълна маса съставлява тройната граница сред Словакия, Австрия и Унгария.

Полша-Украйна

polinst.kiev.ua

Не е изцяло известно за какво Полша и Украйна са решили да декорират границата си с геоглифи на риби, само че несъмнено наподобява красиво.

Намибия-Замбия-Зимбабве-Ботсвана

Geosite

Тази граница е извънредно забавна, тъй като се счита, че е единствената, която разделя по едно и също време четири страни. Това провокира един чудноват въпрос: две по диагонал ситуирани страни споделят ли обща граница? Със сигурност в предишното тази неизясненост е предизвиквала голям брой спорове.

ZME Science

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР