Границата от 200 болни на ден ще е сигнал, че

...
Границата от 200 болни на ден ще е сигнал, че
Коментари Харесай

Връщат строгите мерки при над 200 заразени с COVID 19

Границата от 200 заболели дневно ще е сигнал, че би трябвало да се възстановят част от ограниченията. Това съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев. Той не посочи обаче какви ограничения може да се върнат.

Засега не се плануват нови ограничения, само че това не означавало, че процесът на развиване на болестта не се следи, добави министърът.

„ Ако в действителност ескалира, ние сме подготвени във всеки един миг да вземем нужните ограничения. Просто би трябвало да съблюдаваме дисциплината и дистанцията, както и да носим маски”, прикани Ананиев. Според здравния министър е обикновено в столицата да има най-вече инфектирани.

„ В София в действителност тази заран бяха 86 души, само че това не е някакво огромно повишаване, в подтекста на огромния брой хора, които живеят в столицата. Съпоставено с другите регионални градове, не е някакъв пик, въпреки че ме притеснява”, съобщи Ананиев.

Премиерът и щабът наблюдават ситуацията на Балканите Контролът в цялата страна е засилен, подсети здравният министър. По-рано през днешния ден той взе участие в работа среща с премиера Бойко Борисов и членовете на Националния действен щаб, на която бе разисквана настоящата епидемиологична конюнктура, обвързвана с разпространяването на COVID-19. Премиерът е разпоредил на здравния министър болничните заведения, които одобряват случаи на ковид да разполагат с задоволително персонални защитни средства, медикаменти, дезинфектанти, както и с нужния кадрови запас.

В хода на срещата е обърнато особено внимание на разпространяването на ковид на Балканите и на записания забележителен растеж на новооткритите случаи в Република Северна Македония, Сърбия, Косово и Турция.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР