Границата между САЩ и Мексико е една от най-строго охраняваните

...
Границата между САЩ и Мексико е една от най-строго охраняваните
Коментари Харесай

Необичайният тунел за трафик на наркотици между Мексико и САЩ

Границата сред Съединени американски щати и Мексико е една от най-строго охраняваните в света. И няма по какъв начин да е другояче, откакто през нея минават главните канали за трафик на опиати.

Въпреки безкомпромисната гранична защита, снабедена с най-новите технологии, трафикантите намират все по-оригинални и необикновени способи да прекарат противозаконния си артикул.

Американските управляващи са разкрили скришен тунел за опиати, който се простира от някогашен ресторант на KFC в южната част на щата Аризона до прилежащо Мексико.

Проходът с дължина 180 метра стартира от мазето на остарелия ресторант в Сан Луис, минава под граничната вадичка и стига до частно жилище в Сан Луис Рио Колорадо.

Американските управляващи разкриха тунела предходната седмица и арестуваха притежателя на постройката в югозападния щат. Те научават за тунела, след задържането на обвинения Иван Лопес, съгласно локалната медия KYMA News.

На това видео можете да видите тунела

По време на акцията в колата на Лопес са открити 2 огромни тайника, съдържащи твърди опиати, като общото количество е оценено над на 1 млн. $. Намерени са 118 кг метамфетамин, 6 кг кокаин, 3 кг фентанил и 19 кг хероин, по данни на проверяващите.

При претърсването на дома на Лопес и на остарелия му ресторант KFC, сътрудниците се натъкват на входа на тунела в кухнята на бившето заведение за бързо хранене.

Подземният проход е с височина 1.5 метър и широчина 1 метър и свършва до похлупак на пода под леглото на спалнята на дом в Мексико, оповестяват американските управляващи. Смята се, че опиатите са изтегляни през тунела с въже.

Това не е първото сходно изобретение - преди 2 години бе оголен близо 800-метров тунел от проверяващите в Сан Диего, Калифорния.

Властите тогава оповестиха, че това е един от най-дългите пообни тунели за опиати, откривани в миналото, употребявани за преместване на " невиждани количества " кокаин и марихуана.

Само през юли 2018 година американските гранични управляващи са разкрили и конфискували 15 кг хероин, 11 кг кокаин, 327 кг амфетамин и 1.9 тона марихуана контролно-пропускателните пунктове в цялата страна.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР