Границата между Канада и САЩ ще остане затворена най-рано до

Границата между Канада и САЩ ще остане затворена най-рано до ...

Границата между Канада и САЩ остава затворена до 21 юли

Границата между Канада и САЩ ще остане затворена най-рано до 21 юли заради пандемията от коронавирус, съобщи канадският министър по обществена безопасност и извънредни ситуации Уилям Блеър.

„Нашият от COVID-19 и сигурността на канадските граждани. Координирано със САЩ удължаваме рестрикциите за незадължителни международни пътувания, включително в САЩ, до 21 юли 2021 г.”, написа той в Туитър.

Канада удължи с месец срока на годност на 50 000 дози на AstraZeneca Канада удължи с месец срока на годност на 50 000 дози на AstraZeneca
Здравните власти на Канада удължиха с един месец срока на годност на близо 50 000 ваксини на AstraZeneca, който изтичаше утре. Канадско...

Канада затвори границата със САЩ на 21 март 2020 г., като забрани всички несъществени пътувания на гражданите на двете страни. Както заяви тогава премиерът Джъстин Трюдо, тези ограничения ще действат, докато страните не бъдат убедени в сигурността на обичайния режим на придвижване на хора през границата. е предвиден да продължи до 21 юли.

Канада и САЩ и мат най-дългата сухопътна граница в света, която е с дължина почти 9 000 км.

Източник: actualno.com