Гранитните павета в зоната от площад Александър Невски се запазват.

...
Гранитните павета в зоната от площад Александър Невски се запазват.
Коментари Харесай

Няма да пипат гранитните павета около Александър Невски

Гранитните павета в зоната от площад " Александър Невски " се резервират. За това са упорствали основният проектант на София Здравко Здравков и кметът Йорданка Фандъкова.

По думите на кмета паветата ще бъдат единствено отчасти сменени там, където има потребност от това.

По плана за ремонт няма да се изпълнят плануваните осветителни тела с високи мачти, а ще се сложат такива, които са присъщи за интервала на построяването на площада и неговата историческа визия, увери още кметът.

Тя добави, че равнището на тротоарите също ще остане непроменено. Частичният ремонт ще обхване единствено разрушената настилка.

Винаги при плановете имаме много компликации и проблеми в реализацията , изрази страдание Фандъкова. Затова тя разчита, че екипът и основният проектант ще съгласуват промени, който се постановат в хода на осъществяване.

Фандъкова увери и че скулптурите на Любомир Далчев няма да се местят. " Няма да се местят и никакви монументи в зоната " , посочи кметът.

Нито на политиците, нито на жителите оказва помощ да се популяризира сходна информация, която по думите на Фандъкова, има за цел добиване на политически дивиденти в предизборната акция.

Към момента се разпорежда смяна в плана за отводняването на площада.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР