Гранитен къс с размери на гума за джип от две

...
Гранитен къс с размери на гума за джип от две
Коментари Харесай

Камък на тротоара сее раздори по ул. „Митрополит Панарет“

Гранитен пай с размери на гума за джип от две години заема мястото посред тротоара на ул. „ Митрополит Панарет “. От тогава е и враждата сред съседите за скалната отломка. Едни упорстват, че големият камък им пречи на разходките и би трябвало да се махне, други бранят кварталната атракция и дори се събират с дребни столчета край нея вечер.

Вече никой от живеещите сред Понеделник пазара и Източната врата на Филипопол не помни по какъв начин гранитът се е озовал в махалата им. От кооперацията, пред която се намира камъкът на раздора, няколко пъти подавали сигнали за нежелания посетител, само че без резултат.

Екип на „ Марица “ посети мястото, с цел да ревизира каква тъкмо е историята със скалата. Хората, които живеят в непосредствена непосредственост до мястото, описаха, че камъкът пристигнал на тротоара преди към две години. Той се появил при ремонтни действия, когато съседите от другата страна на улицата решили да копаят за основи на нов гараж.

По това време на улица „ Митрополит Панарет “ имало малко квартално заведение с няколко масички на тротоара. Собствениците на кафенето помолили да употребяват камъка, като го слагат на тротоара, с цел да пазят територията от нахалните водачи. „ Подкрепихме ги, тъй като в действителност не би било прелестно някой джигит да връхлети върху теб, до момента в който си пиеш кафето ", разяснява жена, която живее тук от дете. Бизнесът на хората с кафенето обаче не потръгнал. Затворили заведението и отпътували на гурбет в Испания, само че завещали камъка на махалата и той получил нов живот - почнали да го употребяват против натрапниците, които непрестанно търсят тук място за паркиране.

„ През нощта на тротоара е цялостно с коли, по тази причина и плочките са толкоз изкъртени и криви. Всяка вечер мястото се трансформира в голям паркинг. Камъкът беше до бордюра, а в този момент са го преместили във вътрешността, с цел да може да си качват колите умерено ", описват хората от кооперацията. Те допускат, че дамата, която води най-ожесточено борбата с камъка, също желае да го махне, с цел да може да стопира на мястото му автомобила си.

Според тях дребната канара даже е потребна, защото възрастните хора от квартала сядали да си почиват на нея на връщане от Понеделник пазара, защото пейки в близост няма.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР