Гранит Джака се забърка в пореден скандал, този път на

...
Гранит Джака се забърка в пореден скандал, този път на
Коментари Харесай

Назрява нов лют скандал в Катар

Гранит Джака се забърка в следващ скандал, този път на Световното състезание. Капитанът на Швейцария изигра доста мощен мач при успеха с 3:2 против Сърбия. След триумфа, който „ кръстоносците “ на 1/8-финалите, Джака си постави фланелка на националния тим с името „ Яшари “, като я облече на назад, с цел да може то да е начело. ФИФА евентуално ще стартира следствие против халфа на Арсенал поради въпросната фланелка.

Джака, който е от албански генезис, твърди, че е поставил екипа поради съотборника си в националния тим Ардон Яшари. Името обаче носи и друго значение – Адем Яшари, основателят на Армията за избавление на Косово.

„ Няма нищо политическо зад моите дейности. Ардон е част от нашия тим, прекарваме доста време дружно. Казах му, че в случай че спечелим, ще облека неговата фланелка “, сподели Джака.

Той се забърка в кавги и по време на мача, откакто направи непристоен жест към скамейката на Сърбия, най-много към аварийния вратар Предраг Райкович, а също така бе покрай пердах с няколко играчи на противника.

Селекционерът на Швейцария Мурат Якин съобщи, че към момента не знае дали ще има дейности против Джака. Той разяснява и случая с него по време на мача.

„ Първо ще се порадваме на успеха, тя ни коства доста страсти и сила. Аз видях Гранит Джака, който беше изцяло фокусиран върху футбола и се показа доста добре. Видях играчи на Сърбия, които скочиха от скамейката и пробваха да влязат на терена, и други, които се опитваха да ги успокояват. Беше естествена обстановка “, сподели Якин.

Джака не за първи път се замесва в кавги в мач против Сърбия. На Световното през 2018-а година той и Джердан Шакири бяха санкционирани, откакто направиха жестове с ръце, изобразяващи двуглавия орел на знамето на Албания, след головете си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР