Граничният пункт Рафа на границата между Ивицата Газа и Египет

...
Граничният пункт Рафа на границата между Ивицата Газа и Египет
Коментари Харесай

Близо 100 души напуснаха Газа през граничен пункт „Рафа“

Граничният пункт " Рафа " на границата сред Ивицата Газа и Египет още веднъж беше отворен. През него са съумели да преминат към 80 души с двойно поданство и 17 медицински чиновници.

По данни на египетски източници от сферата на сигурността, десетки притежатели на непознати паспорти и някои медицински лица са минали от Газа в Египет. Евакуацията беше обновена късно в понеделник след двудневно спиране, когато на 3 ноември израелски удар в Газа порази кола за спешна помощ. Палестинското сдружение на Червения полумесец заяви тогава, че 15 души са починали, а 60 други са били ранени, откакто израелските сили са се прицелили в ескорт от коли за спешна помощ, пренасящи ранени хора. Израелските военни обявиха, че автомобилът е превозвал бойци на „ Хамас “. Граничните управляващи на Газа казаха по-рано, че през пропускателния пункт ще бъдат допускани само египтяни и задгранични жители, които към този момент са включени в авансово утвърдени описи.

Египет е търсил гаранции за сигурността на колите за спешна помощ, употребявани за евакуация, в това число конвой от Международния комитет на Червения кръст. Те са ескортирал ескорт от четири коли за спешна помощ с пациенти от болничното заведение " Ал Шифа " в град Газа до границата с " Рафа ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР