Граничният пункт между Косово и Сърбия Бърняк“ бе отворен днес

...
Граничният пункт между Косово и Сърбия Бърняк“ бе отворен днес
Коментари Харесай

Отворен е единият от двата затворени гранични пункта между Косово и Сърбия

Граничният пункт сред Косово и Сърбия „ Бърняк “ бе отворен през днешния ден в 8:00 ч. локално време, откакто бе блокиран в продължение на 10 дни поради трагичните събития в с. Банска, Северно Косово, заяви КосСев. Другият блокиран пункт „ Ярине “ остава затворен.

„ От 8:00 ч. сутринта Бърняк е изцяло отворен, Ярине остава затворен, тъй като теренът към момента се проверява “, удостовери за КосСев заместник-командирът на косовската полиция за район Север Ветон Елшани.

Той добави, че не е ясно по кое време тъкмо ще бъде отворен и „ Ярине “. Двата гранични пункта бяха затворени изцяло за придвижване на 24 септември, откакто в село Банска бе погубен един служител на реда при конфликт с въоръжена група.

В последвалата престрелка починаха и трима косовски сърби. Останалите гранични пунктове сред Косово и Сърбия са отворени. Междувременно белградската организация Бета осведоми, че възбраната за импорт на сръбски артикули в Косово, въведена преди няколко месеца поради ареста на косовски служители на реда от Сърбия, продължава да е в действие и медицинските материали в лечебните заведения на косовските сърби са на приключване.

„ Свършват медикаментите, свършват физиологичните разтвори, няма задоволително ваксини за имунизация на най-младите пациенти, затруднено е напредването в нашите здания “, сподели шефът на Клинично-болничния център в Северна Митровица Златан Елек.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР