Граничния контролно-пропускателен пункт Промахон на границата с България е основният

...
Граничния контролно-пропускателен пункт Промахон на границата с България е основният
Коментари Харесай

ГКПП Промахон-Кулата се очертава като основен вход за коронавируса в Гърция

Граничния контролно-пропускателен пункт Промахон на границата с България е главният проблем за разпространяването на ковид в Гърция. Такова мнение изрече изявление за телевизия Скай гръцкият професор по заразни заболявания Никос Сипсас, представен във вторник от Българска телеграфна агенция.

Мнението му до известна степен се удостоверява от оповестените в понеделник вечер публични данни, представени от същата телевизия.

Според тях новоустановените случаи на ковид в Гърция през последното денонощие са 43. 36 от тях са открити точно на Граничен контролно-пропусквателен пункт Промахон (срещу Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата) на границата с България.

20 от тях са открити измежду жители на Сърбия, а 16 - измежду жители на други страни, като в известието не се прецизира за кои страни става дума.

Миналата седмица Гърция на процедура затвори всичките входове по северните си граници, като остави отворен единствено пункта Промахон. Това докара до големи опашки от българската страна на границата при Кулата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР