Граничните полицаи вече ще носят камери на униформите си, става

...
Граничните полицаи вече ще носят камери на униформите си, става
Коментари Харесай

Граничните полицаи с камери за 1333 лева на униформите

Граничните служители на реда към този момент ще носят камери на униформите си, излиза наяве от социална поръчка, оповестена от Министерство на вътрешните работи. В нея е заложена покупката на 300 камери.

Парите за новата техника ще се вземат от незабавно отпуснатите 160 млн. лева от Европейската комисия за битка с мигрантската рецесия. Камерите ще костват близо 400 хиляди лева или по 1333 лева, на численост.

Камерите би трябвало да могат да се закрепват към униформата на служителя и да не пречат на придвижванията му и когато му се постанова да се отбранява, написа в техническите параметри към поръчката.

Резолюцията на снимане ще може да се трансформира единствено от избрани чиновници. Загубата на зареждане не би трябвало да води до загуба на запис.

Устройството би трябвало да има автоматизиран фокус и стабилизация на изображението. В камерите ще има вградени микорофони, т.е. ще се прави запис и на тон.

"Видеофайловете както на самата камера, по този начин и на дисковия масив на сървъра и/или работна станция да бъдат предпазени по подобаващ метод или криптирани, тъй че да могат да бъдат сваляни и преглеждани единствено от оторизиран консуматор със съответните права ", е друго условие към устройствата.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР