Граничните полицаи от турско-българската граница твърдят, че не знаят за

...
Граничните полицаи от турско-българската граница твърдят, че не знаят за
Коментари Харесай

Генади Тенев: Мигранти хвърлят камъни, дървета и бутилки по граничарите

Граничните служители на реда от турско-българската граница настояват, че не знаят за случай на пукотевица по мигранти и им е мъчно да повярват, че някой ще стреля против хора, които хвърлят камъни. От Бургаската прокуратура също споделят, че нямат такава информация.

„ Нямаме информация за пукотевица на границата на 3 октомври. Съобщавали сме за случаи на нападателно държание от страна на мигранти към чиновниците от гранична полиция “, сподели пред bTV Генади Тенев от синдиката на Министерство на вътрешните работи. 

„ Нямаме информация от кое място се чува създаденият изстрел, мястото от фрагментите не ни е познато, нямаме и данни за пукотевица по мигранти. Имаме обаче нахлуване на чиновници. Те за това носят оръжие – с цел да пазят и държавната граница, и своя живот, и живота на сътрудниците си. 

Не мога да разясня съответния случай – на клипа нито има дата, нито мястото ни е познато. Има обаче случаи, при които мигранти хвърлят камъни, дървета и бутилки по граничните служители на реда. Има и счупени стъкла на коли и на кабинки. Когато обаче тези действия идват от турска територия, нашите чиновници не могат да реагират “, уточни още Генади Тенев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР