Граничните полицаи, които на 20 март т.г. пропуснаха полет с

...
Граничните полицаи, които на 20 март т.г. пропуснаха полет с
Коментари Харесай

Граничарите пропуснали полет от Франция, защото един пушел, а друг ядял

Граничните служители на реда, които на 20 март т.г. пропуснаха полет с 42-ма пасажери от Франция на летище София, не са били на работните си места, тъй като " един пушел, различен се хранел, а трети бил до тоалетна ". Това заяви на първо четене вътрешният министър Валентин Радев за какво чиновниците на реда проспали полета.

Той сподели още, че в Министерство на вътрешните работи се водят към този момент 13 дисциплинарки против чиновниците, които били на работа тогава. 7 от тях са били екип на промяна, а останалите, на които ще се търси отговорност, са управителни фрагменти.

Министърът увери, че прегрешилите ще бъдат отстранени до привършване на инспекцията по случая, която ще даде повече детайлности за " неприемливото им деяние ". На тяхно място ще бъдат назначени хора от Бургас и Варна.

Шефът на Гранична полиция Светлан Кичиков сподели, че всички 42-ма пасажери са били тествани по-късно и не е открито някой от тях да е бил търсен за тежко закононарушение. Инспектирани били и багажите им.

Отделно от дисциплинарките министърът е разпоредил и инспекция във " Вътрешна сигурност ", с цел да се обясни дали няма закононарушение в постъпката на граничарите на промяна.

Освен това министър председателят Бойко Борисов е разпоредил и повсеместен разбор на Граничен контролно-пропусквателен пункт Аерогара София.

Радев изрази очаквания, че случилото се няма общо и не е провокация за срещата в понеделник сред европейските водачи и Ердоган във Варна. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР