Граничните агентите на САЩ, които задържаха 7-годишно момиче от Гватемала,

...
Граничните агентите на САЩ, които задържаха 7-годишно момиче от Гватемала,
Коментари Харесай

Гранични агенти на САЩ няма да отговарят на депутати за смъртта на 7-годишно момиче

Граничните сътрудниците на Съединени американски щати, които задържаха 7-годишно момиче от Гватемала, което по-късно умря след федерално задържане, няма да беседват с американски депутати , които проверяват гибелта й, разяснява американското министерство за вътрешна сигурност, представено от " Ройтерс ".

Членове на Конгреса възнамеряват да посетят патрулната станция в Ню Мексико, където Жаклин Каал и татко й са заведени на 7 декември, с цел да научат повече, за какво тя е умряла.

Смъртта на Каал задълбочава рецензиите към имиграционната политика на президента Тръмп от демократите и бранителите на мигрантите.

Секретарят на министерството за вътрешната сигурност - DHS Кирстен Нилсен съобщи, че това демонстрира заплахите от пътуването и решението на фамилията да пресече границата нелегално .

Представителят на Съединени американски щати, демократът Хоакин Кастро разяснява, че депутатите би трябвало да видят по какъв начин са оборудвани станциите на граничните патрули , за да защитят здравето и сигурността на мигрантите . Законодателите желаят да разпитат и сътрудници, които са участвали, когато Каал се е почуствала зле .

 7-годишно момиче почина след пресичане на границата САЩ-Мексико
7-годишно момиче почина след пресичане на границата САЩ-Мексико

Задържано е с татко си, обезводнява се и получава потрес със сърдечен удар

DHS съобщи, че болшинството от сътрудниците, участващи в задържането на момичето, са членове на синдикатите и като такива, отговорностите им не включват диалози с членове на Конгреса.

Арт Дел Куето, представител на Съюза на сътрудниците, Националния съвет за граничен патрул разяснява, че ги поучава да не приказват с никого отвън DHS за случая , до момента в който организацията не завърши следствието си. Депутатите ще могат да приказват с комисаря на митниците и гранична отбрана и водачите на граничния патрул.

" Докато DHS зачита контролната роля на Конгреса , значимо е да се разреши процесът на следствие да се реализира гладко от политиката ", съобщи говорителката на DHS Кейти Валдман в изказване. Агентите, участващи в случая, ще бъдат в следствието на генералния инспекторат за гибелта на Каал, добавя DHS.

Каал и татко й прекосяват границата с група от 163 имигранти и са арестувани от граничен патрул . Те чакат осем часа , с цел да бъдат превозени до най-близката станция. При идването си в станцията в Лордсбург, Ню Мексико, се открива, че Каал има висока температура . Тя е умряла на 8 декември в болница в Ел Пасо, Тексас, откакто е диагностицирана с чернодробна непълнота .

Адвокатите на фамилията приканват за " транспарантно и неутрално " следствие на гибелта й .

Семейството оспорва изказване, направено от чиновници пред " Вашингтон пост ", че Жаклин не е яла или пила вода в продължение на няколко дни .

 Правителството стопира работа, в случай че няма пари за стена, предизвести Белият дом
Правителството стопира работа, в случай че няма пари за стена, предизвести Белият дом

Ние ще създадем каквото е нужно, с цел да построим стената по границата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР