Граничната с Грузия руска република Северна Осетия, където се формираха

...
Граничната с Грузия руска република Северна Осетия, където се формираха
Коментари Харесай

След мобилизацията в Русия: Северна Осетия ограничи достъпа на превозни средства

Граничната с Грузия съветска република Северна Осетия, където се образуваха големи опашки от чакащи руснаци, които бягат от мобилизацията, вкара през днешния ден ограничавания за достъп на транспортни средства до нейната територия , съобщи Франс прес.

По информация на формалния канал на локалното държавно управление в Telegram, ръководителят на републиката Сергей Меняйло е подписал декрет, " ограничителен влизането на територията на Северна Осетия на пътнически транспортни средства ", с изключение за локалните поданици и туристите.

Действието на указа не визира лица , които пътуват към почивни лагери и други туристически дестинации в републиката. Въвежда се и изключително състояние в доста от районите и столицата Владикавказ.



Взетото решение ще затрудни придвижването по маршрута сред Владикавказ и Тбилиси - грузинската столица, ситуирана на 200 км в южна посока. Много съветски жители откриха леговище точно там след началото на военната намеса в Украйна.

След началото на описваната от Владимир Путин като " частична " готовност за офанзивата в Украйна предходната седмицата десетки хиляди руснаци отпътуваха за прилежащите Грузия, Казахстан и Монголия.



Масовото овакантяване стана причина през вчерашния ден съветските служби да разположат пункт за " мобилна " готовност на границата с Грузия, с цел да пресичат опитите за бягство от армията.

По думите на грузинския вътрешен министър всеки ден по 10 000 съветски жители пресичат границата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР