Граничната ограда с Турция трябва да бъде изградена наново. Това

...
Граничната ограда с Турция трябва да бъде изградена наново. Това
Коментари Харесай

Мажд Алгафари: Граничната ограда с Турция трябва да бъде изградена наново

Граничната ограда с Турция би трябвало да бъде построена отначало. Това съобщи арабистът и преводач Мажд Алгафари в студиото на „ Здравей, България” по " Нова телевизия ".

В четвъртък държавното управление реши, че Министерство на вътрешните работи ще стопанисва оградата на българо-турската граница. Досега оборудването беше обществена държавна благосъстоятелност, за която отговаряха регионалните шефове на Ямбол, Хасково и Бургас. Веднага след решението от Министерство на вътрешните работи разгласиха видеокадри, на които се вижда положението на оградата по границата. От тях излиза наяве, че на избрани сектори по нея има дупки, а тук-там липсват цели елементи. На фрагментите са снимани и дупки, които са прокопани под самата ограда.

„ Трябва да счетем, че имахме един несполучлив опит за изработка на ограда - отидоха едни милиони, българинът я заплати, само че би трябвало да бъде построена отначало. Необходимо е да имаме крепко и устойчиво съоръжение”, разяснява Алгафари.

„ Всеки ден си приказвам с кандидат-бежанци или с такива, които към този момент са взели статут и те ми споделят по какъв начин са прескочили оградата. Има такива, които даже не са видели, че има такава. Казват, че е имало тел, минали са през дупка и са си траяли нататък”, сподели още той.

И добави: „ Това не е ограда, не е оборудване. Това е нещо като ограда за обор. Всеки човек, даже неопитен, може да я прескочи. За да е възпрепятстващо оборудване би трябвало да е здрава, а тя не е. Телта се реже с елементарна ножица за метал”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР