Гранична полиция в Бургас разясни правилата и начините за влизането

...
Гранична полиция в Бургас разясни правилата и начините за влизането
Коментари Харесай

Как ще работят морските ни граници след влизането в Шенген на 31 март?

" Гранична полиция " в Бургас обясни разпоредбите и методите за влизането и излизането от страната по море след 31 март, когато България става част от Шенген по въздух и вода.

Макар огромен круизен транспортен съд да не е идвал в Бургас от към 8 година, очакванията са, че лятото това ще се случи. След приемането ни в Шенген пасажерите ще могат да слязат на брега без гранични инспекции. Но единствено, в случай че преди този момент са били на шенгенско пристанище, без значение от началната точка на плаването.

Ако транспортен съд идва в Бургас от трета страна, да вземем за пример Истанбул, пасажерите подлежат на гранична инспекция на профилиран терминал на Морска гарата, който е подготвен за работа.

При яхтите измененията също са основни.

" Тези, идващи от шенгенско пристанище, без да са спирали на пристанище от трета страна, ще могат да дебаркират на яхтено пристанище, без Граничен контролно-пропусквателен пункт ", изясни гл. контрольор Антония Томова, шеф бранш „ Гранични инспекции “ към РДГП-Бургас.

За товарните кораби, идващи от шенгенското пространство, също няма да има гранични инспекции. Но полицейските остават - по метода " разбор на риска ".

" Проверка на самоличността на лицата, инспекция на документите на яхтата и на самите лица, инспекция в базите данни ", сподели Стамен Попов, заместник-началник на ГПУ-Бургас.

Оборудвани пасажерски терминали за кораби и яхти, с изключение на в Бургас, има и във Варна, и в Несебър.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР