Гранична полиция подготвя в пълна секретност изграждането на център за

...
Гранична полиция подготвя в пълна секретност изграждането на център за
Коментари Харесай

Секретно: Правят закрит център за бежанци в Странджа?

Гранична полиция приготвя в цялостна секретност построяването на център за бежанци от закрит вид. Информация настойчиво набира скорост в района, само че досега публично удостоверение от управляващите няма. Институциите тактично резервират безмълвие по тематиката, няма никаква изясненост и към претекстовете за това решение.

Твърди се обаче, че към този момент е дадена зелена светлина на плана и е въпрос на време в региона да бъдат стоварени сглобяемите структури.

Местните описват, че преди седмица екип от специалисти дошъл в Синеморец , с цел да извърши оглед. „ Намириса ни, че нещо вършат, по този начин и не ни споделиха за какво идват... ”, споделят жителите на селището

Граничните са направили оглед в местността „ Пальокупата’’ – сред Синеморец и Бродилово , научи Дарик-Бургас.
 
Според предварителните данни във вътрешността в гората ще бъдат сложени фургони и железни контейнери , в които да бъдат настанявани мигрантите , минали незаконно границата с Турция. Мястото е определено по този начин, че да е на петнадесетина километра от обитаемоте места, с цел да се предотврати и вероятно напрежение.

Вероятно става въпрос за директен център. Идеята е при залавянето им бежанците да не бъдат превозени до вътрешността на страната, а да бъдат екстрадирани назад непосредствено след задържането им.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР