Гранична полиция не задържа документи на граждани за неплатени глоби

...
Гранична полиция не задържа документи на граждани за неплатени глоби
Коментари Харесай

Гранична полиция отрича да задържа документи при неплатени пътни глоби

" Гранична полиция " не задържа документи на жители за неплатени санкции от пътни нарушавания. Това прецизират от Министерството на вътрешните работи.

От ведомството разясняват, че откакто са открити извънредно доста невръчени наказателни постановления и електронни фишове за санкции, са дадени инструкции да се прави информация за невръчени електронни фишове на всички влизащи и напускащи страната български жители.

Целта е по-голяма събираемост на санкциите от осъществени нарушавания на Закона за придвижването по пътищата.

От Министерство на вътрешните работи изрично опровергават изказвания в медиите, че персоналните документи на жители са били арестувани от " Гранична полиция ", до момента в който не заплатят санкциите си от пътни нарушавания.

Напомня се, че след връчване на електронен фиш или наказателно разпореждане, санкцията може да се заплати в избран период, без това да се прави незабавно на граничния пункт.

От вътрешното министерство означават, че опашки са се образували заради желанието на жители да заплатят своите санкции незабавно.

Допълва се, че с цел да се облекчи пътният трафик по Граничен контролно-пропусквателен пункт, през почивните дни не се извършва заповедта за връчване на наказателни постановления и електронни фишове.

Припомняме, през вчерашния ден на граничния пункт " Калотина " се извиха опашки от коли и рейсове. Чакащи се оплакаха, че персоналните им документи са арестувани от " Гранична полиция ", до момента в който не заплатят санкциите си от пътни нарушавания.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР