Граничен пункт Рудозем - Ксанти се прехвърля на Агенция Пътна

...
Граничен пункт Рудозем - Ксанти се прехвърля на Агенция Пътна
Коментари Харесай

Прехвърлят ГКПП Рудозем - Ксанти на АПИ и Агенция Митници

Граничен пункт " Рудозем - Ксанти " се трансферира на Агенция " Пътна инфраструктура " и Агенция " Митници ". Това оповестиха от Областна дирекция - Смолян, представени от БНР.

По думите на регионалния шеф Захари Сираков по програмата за съдействие " ИНТЕРРЕГ Гърция - България " за Граничен контролно-пропусквателен пункт " Рудозем - Ксанти " има издадено позволение за прилагане на постройките на пункта. Той съобщи, че стадият на строителството е изцяло завършен с въвеждането на обекта в употреба .

" Предприехме ограничения за прекачване на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рудозем - Ксанти и прилежаща инфраструктура, защото обектът е с подобект метода, който ще трансферира към АПИ, а самите здания ще се трансферират към Агенция Митници. Това сега е настоящо, още не е приключен процеса. Предприели сме ограничения по съответния ред ", акцентира Сираков.

По плана от гръцка страна имат утвърдени 2 376 000 евро , които ще бъдат верифицирани като разход в интерес на нашата страна като участник, съобщи още той.

Предстои тази година сумата да постъпи в държавния бюджет , като тя ще покрие част от националното финансиране, което е служило за застраховане на обекта и този метод на % на националното финансиране ще намалее с тези средства, предоставени от гръцките сътрудници.

По думите на регионалния шеф верификацията се чака да стане през първите месеци на 2024 година.

Припомняме, че през януари 2020 година Пускането му в употреба обаче бе отлагано неколкократно заради незавършените строителни действия.
 Правят първа копка на Граничен контролно-пропусквателен пункт
Правят първа копка на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Рудозем - Ксанти "

Граничният пункт би трябвало да бъде открит до края на годината
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР