Граничен полицай с близо 20-годишен стаж в системата и 6-годишно

...
Граничен полицай с близо 20-годишен стаж в системата и 6-годишно
Коментари Харесай

Запознайте се с кучето Хас, хванало 456 нелегални мигранти

Граничен служител на реда с близо 20-годишен стаж в системата и 6-годишно куче сграбчиха самостоятелния приз „ Полицай на годината ” за 2019-а.

Това е Хас, на 6 години, полицейско куче . И същински правилен другар, споделя лидерът му младши контрольор Бисер Чаушев пред.

Кучето усеща миризмата, обонянието му е развито ”, изяснява младши контрольор Бисер Чаушев, „ Полицай на годината ” за 2019-а.

Всеки ден  Хас изминава сред 10 и 40 километра. Заедно с лидера си е минал границата от Резово до Кърджали.  Попадали са на огромни групи незаконни мигранти, които съумели да задържат.

45-46 индивида сме блокирали . Там към този момент би трябвало да има послушанието, би трябвало да се съблюдава самообладанието, да ги респектираме и да ги принудим да се върнат назад ”, изяснява младши контрольор Чаушев.-->



Човек и куче разчитат абсолютно един на различен
. Много са случаите, когато точно животното първо разпознава заплахата.

„ Когато доверието е взаимно, боязън не може да има. Някой път се постанова да оказва помощ, само че връзката е, както ви споделих, взаимна. Има построен табиет ”, изясни Чаушев.

И признава, че Хас безусловно му е спасявал живота. Категоричен е, че това е не просто сътрудник, а същински член на фамилията му.

На нашата граница, на държавната граница е належащо постоянно да има кучета . Това си е било от едно време, потвърдено, че кучетата правят, половината работа от нашата ”ы изясни мл.инсп. Чаушев.

Хас си има обичани лакомства . И ще бъде заплатен с тях, когато се върне вкъщи. А работата му с младши контрольор Чаушев ще продължи – в мраз и горещина, в сняг и слънце.
След завръщането си в Момчилград, Бисер Чаушев ще излезе в заслужена отмора.

Той е един извънреден експерт . Много добре квалифициран, професионално и физически, тъй че резултатите приказват сами за себе си - 546 незаконни мигранти са открити в неговата активност тази година, което е извънредно достижение ”, изясни комисар Стоян Мандаджиев – шеф на Регионална дирекция „ Гранична полиция ” – Смолян.
Хас обаче ще бъде пуснат на терен, с цел да възвърне типичните за него миризми в района.

Няма по какъв начин едно животно да е по-ценно от индивида, само че въпреки всичко значимо е и кучето, доста е значимо . Ние поставяме изключителни грижи за тях, подобряваме изискванията, в които живеят ”, изясни комисар Стоян Мандаджиев.

Б лизо година лишава човек и куче да станат същински екип, признава младши контрольор Чаушев . А кариерата на полицейското куче е къса – едвам 10-на години. След пенсионирането му, лидерът може да го задържи като домакински любим. Докато редом с това образова своя нов правилен и най-хубав другар в тежката задача да опази държавната граница.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР