Граничен полицай е убит в района на Елхово до границата

...
Граничен полицай е убит в района на Елхово до границата
Коментари Харесай

30-годишен граничен полицай е убит при стрелба край Голям Дервент

Граничен служител на реда е погубен в региона на Елхово до границата с Турция, заяви Министерство на вътрешните работи. Инцидентът е станал нощес, към 20:35 часа, когато неустановено лице стреля по взаимен наряд на Гранична полиция и военнослужещ, който извършва отговорностите си по защита на границата в региона на село Голям Дервент.

Инцидентът е станал нощес към 20:35 часа, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. В взаимния наряд е имало чиновник на " Гранична полиция " и военнослужещ. В резултат на изстрелите граничният служител на реда, който е бил на към 30-години, е умрял на място, а военнослужещият е съумял да се отдръпна от мястото и не е потърпевш.

Към мястото на случая са ориентирани най-близките гранично полицейски дежурства.

За случая са известени турските гранични управляващи, като е направена среща на линията на държавната граница, за определяне и задържане на причинителя. Предполага се, че причинителят е на турска територия. Изпратените дежурства не са открили противозаконни мигранти в региона.

За случая са известени дежурен проверяващ служител на реда, дежурен специалист, действен служащ, дежурен следовател и дежурен прокурор.

Очаква се към през днешния ден сутринта на място да дойде и вътрешният министър Иван Демерджиев и да даде повече информация пред РДГП " Елхово ".

Ежедневно в село Голям Дервент минават групи с незаконни мигранти, сподели за Българска телеграфна агенция кметският наместник Иван Франсъзов във връзка случая, при който почина граничен служител на реда в региона на българо-турската граница до селото.

По думите му в селото, в което живеят към 30 души, не са чули изстрели нощес. Преминаващите мигранти са най-вече сирийци и афганистанци, сподели още кметският наместник. " Всеки ден минават мигранти. За тях няма отмора, няма събота, няма неделя. Това е всекидневие, за тях няма спирка ", добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР