Граничен полицай е бил заловен в Сандански с подкуп. Понастоящем

...
Граничен полицай е бил заловен в Сандански с подкуп. Понастоящем
Коментари Харесай

Граничен полицай е бил заловен в Сандански с подкуп. Каква сума е поискал?

Граничен служител на реда е бил хванат в Сандански с рушвет . Понастоящем той към този момент е с повдигнати обвинявания , оповестиха от Окръжната прокуратура в Благоевград. 

На 28 април в Сандански А.К., който е на 40 години, посредством изнудване е изискал и приел сумата от 500 евро , с цел да не извърши дейности по работа. Използвайки служебното си състояние на граничен служител на реда, той изискал такса „ успокоение “ . Заплашвал е лицето, от което е пожелан подкупът, че ще прави непрекъснато инспекции на товарните коли , преминаващи през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “, свързани с активността на транспортните му сдружения.

Граничният служител на реда е арестуван сега на приемане на подкупа . С разпореждане на наблюдаващия прокурор А.К. е арестуван за период до 72 часа . Предстои Окръжна прокуратура – Благоевград да внесе в съда искане за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

За осъщественото от обвинения закононарушение законодателят е планувал наказване „ отнемане от независимост ” от 3 до 10 години, санкция до 20 000 лв. и отнемане от права по член 37, алинея 1, т. 6 и 7 от Наказателен кодекс – да заема избрана държавна или социална служба и да упражнява избрана специалност или активност, оповестиха още от прокуратурата. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР