Граничарите страдат и от липса на адекватна техническа обезпеченост, призна

...
Граничарите страдат и от липса на адекватна техническа обезпеченост, призна
Коментари Харесай

Директорът на Гранична полиция: Не достигат близо 1300 гранични полицаи

Граничарите страдат и от липса на съответна техническа обезпеченост, призна шефът на Групово дело " Гранична полиция " гл. ком. Росица Димитрова

Мигрантите, които пробват да преминат незаконно границата ни, стават все по-агресивни. Българските гранични служители на реда не престават да извършват дълга си, макар че против тях стоят хора, за които човешкият живот няма никаква стойност. Това разяснява в ефира надиректорът на Групово дело " Гранична полиция " гл. ком. Росица Димитрова.

" Най-натоварена е границата ни с Турция, охраняването ѝ е извънредно мъчно, а в него са включени служители на реда от редица дирекции на Министерство на вътрешните работи, както и военни ", уточни тя.

" Близо 1300 души не доближават в редовете на " Гранична полиция ". Ако бъдат наети, няма да се постанова техни сътрудници от други дирекции да се включват в защитата на браздата ", посочи гл. ком. Димитрова. По думите ѝ потенциалът на дирекцията в никакъв случай не е увеличаван.

" Техническите средства, с които граничарите разполагат, също са проблем. Липсата на високопроходими коли в някои елементи на границата, оръжията и тежките бронежилетки затрудняват съществено чиновниците и работата им. Вече обаче са оповестени публични поръчки за нови по-модерни жилетки и други механически средства, както и за облекла и обувки ", посочи още шефът на " Гранична полиция ".

Гл. ком. Димитрова разяснява, че компрометираните сектори по южната ни граница, за които се приказва от години, към този момент са възобновени.

" Все още обаче има места, на които мобилните мрежи нямат покритие, което затруднява граничните служители на реда да повикат подкрепление, в случай че това се наложи ", призна Димитрова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР