Граничари протестираха на няколко пунктаРазследващ полицай от СДВР, работил по

...
Граничари протестираха на няколко пунктаРазследващ полицай от СДВР, работил по
Коментари Харесай

Ловец на убийци стана полицай на годината

Граничари стачкуваха на няколко пункта


Разследващ служител на реда от Столична дирекция на вътрешните работи, работил по разкриването на убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина, стана “Полицай на годината ” за 2017 година Стоян Крумов бе отличен с грамота на публична гала, която събра професионалното и политическото управление на Министерство на вътрешните работи.

Голямата групова премия бе връчена на сътрудниците на Крумов от Столична дирекция на вътрешните работи, които разкрили всички 17 тежки закононарушения тази година в столицата. Разплитането на убийството в Борисовата градина през 2015 година, за което бе упрекнат Йоан Матев, е можело да стане по-бързо, в случай че обществото беше съдействало, разгласи Крумов. “Това ни забави. Гражданите, които са имали информация, можеха просто да се обадят ”, изясни проверяващият служител на реда. Той уточни, че работи по тежки случаи, измежду които за убийства и против наркогрупи. “Винаги има сериозни моменти. Предполагам, че най-тежкият случай следва ”, добави Крумов.

“Вие спечелихте едно съревнование, само че не между тях, а сред вас и престъпността ”, съобщи министър Валентин Радев. Той уточни, че от записаните общо 92 000 закононарушения, 43 000 са разкрити. Индивидуални награди получиха Пламен Фитков от Казанлък, граничният служител на реда Живко Живков и Тодор Гарджев от Пловдив. Колективите, които бяха отличени на церемонията, са бранш “Грабежи ” на “Национална полиция ”, ”Специализирани полицейски сили ” в Пловдив и отдел “Контратероризъм ” в ГДБОП.

Междувременно през вчерашния ден служители на реда излязоха на митинг на няколко гранични пункта. Те упорстват за 15% нарастване на възнагражденията със задна дата и напълно нов закон за Министерство на вътрешните работи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР