Грандиозна съдийска грешка беляза 1/4-финалната среща от ATP 250 турнира

...
Грандиозна съдийска грешка беляза 1/4-финалната среща от ATP 250 турнира
Коментари Харесай

Този съдия трябва да бъде уволнен: Груба грешка отстрани местния любимец в Ещорил

Грандиозна съдийска неточност беляза 1/4-финалната среща от ATP 250 шампионата в Ещорил сред локалния представител Нуно Борхес и чилиеца Кристиан Гарин. Бившият номер 17 завоюва дуела с 6:3 7:6(3) и се класира за дебютния си полуфинал през сезона, само че несъмнено няма да може да разчита на никаква поддръжка от страна на публиката, имайки поради събитията от шестия гейм на втория сет, които оказаха съществено въздействие върху изхода на мача.

Тогава Борхес беше достигнал до точка за пробив и влезе в разиграването с отличен бездънен ретур, след което привидно чилиецът изкара форхенда си в навън, само че не последва присъждане от съдията на стола, а само крясъци от страна на превъзбудените почитатели. Разиграването обаче продължи, единствено с цел да забележим още един неконтролиран дланов удар от Гарин, който сигурно към този момент беше отвън корта и привидно публиката можеше умерено да отпразнува пробива на своя любим.

Бившият номер 17 пък побърза да се оплаче на съдията за предходните крясъци по време на точката, които са го разсеяли, а арбитърът не просто отсъди преиграване на точката, а я даде непосредствено на южноамеирканеца. Това провокира заслуженото неодобрение на португланеца, който изясни, че в най-лошия случай би могло да има преиграване, само че е неуместно да губи разиграването, тъй като няма по какъв начин да управлява тълпата и въобще не е сбъркал удар или спрял играта в хода на въпросното разиграване.

Гланият арбитър обаче явно не искаше да се слага в неуместната обстановка да признае своята неточност и даже появяването на супервайзера не оказа помощ на Борхес, чието ощетяване докара до равнене в точките и скоро Гарин завоюва гейма, след което и мача, а освиркванията не стопираха дълго след изиграването на последната точка в дуела.

Любопитна детайлност е, че Ник Кирьос и Стан Вавринка видяха видеото от мача в обществените медии и разясниха скандалната обстановка, като австралиецът беше безапелационен, че съдията би трябвало да остане без работа, а чилиецът е постъпил неточно по отношение на своя конкурент и е спечелил с машинация, тъй като не е реагирал спортсменски и си е замълчал. 3-кратният " мейджър " първенец беше по-обран в изрече си, само че се съгласи, че случилото се в Ещорил е същински призрачен сън.

Still cannot believe this happened
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР