Грандиозен трансферен удар е на път да направи Локомотив Пловдив.

...
Грандиозен трансферен удар е на път да направи Локомотив Пловдив.
Коментари Харесай

Локо Пловдив сменя Луков с вратар от Байерн

Грандиозен трансферен удар е на път да направи Локомотив Пловдив. В лагера на отбора в Боровец през вчерашния ден дойде немският вратар Лукас Редер, който се чака да подпише с „ черно-белите “ и да размени продадения в Саудитска Арабия роден национал Мартин Луков. Новото попълнение може да дебютира още в днешната контрола с ЦСКА 1948, след която „ смърфовете “ ще се приберат в Пловдив.

Редер е на 27 години и върхът в кариерата му е престоят в Байерн Мюнхен в интервала 2012 – 2014 година. В баварския исполин той е запаса на Мануел Нойер и записва два мача за отбора в Първа Бундеслига. При първия сменя легендата в дерби с Борусия Дортмунд на Юрген Клоп и инкасира два гола при загубата с 0:3. В идващия кръг той е титуляр против Айнтрахт Брауншвайг при триумфа с 2:0. Под управлението на Пеп Гуардиола той е съотборник със звезди като Бастиян Швайнщайгер, Томас Мюлер, Тони Кроос, Франк Рибери, Ариен Робен, Филип Лам.

За втория тим на Байерн новият в Локо има общо 37 мача. На профила му в известния уебсайт transfermarkt.com против името на Лукас Редер стоят значими титли – две трофеи на Германия, дву купи на страната, както и купа от международното клубно състезание през 2013-а. Към тях се прибавя и шампионското отличие за юноши до 19 години с Шалке 04.

Роденият в Есен вратар започва кариерата си в едноименния локален клуб, по-късно минава през академиите на Дуисбург и Рот Вайс, преди да се реалокира в Гелзенкирхен. След Байерн кариерата му минава през португалския Витория Сетубал, британския Брадфорд и четвъртодивизионните немски Есен и Любек, където е играл за последно. От началото на месеца той е свободен сътрудник.

„ Ще го забележим в какво положение и треньорът на вратарите Стоян Колев ще има думата кой ще е титуляр – той или Илко Пиргов “, разяснява пред „ Мач Телеграф “ Александър Тунчев във връзка прехвърлянето, който бе доказан и от Христо Крушарски.

Повече детайлности четете в днешния брой на "Мач Телеграф "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР