Грандът ще обсъди мерките, които да предприеме, на 2 април

...
Грандът ще обсъди мерките, които да предприеме, на 2 април
Коментари Харесай

Скандалът в Турция: ФИФА плаши да се намеси, а Фенербахче - да напусне първенството

Грандът ще разиска ограниченията, които да предприеме, на 2 април
Скандалният сезон в турския футбол може въобще да не приключи по проект, откакто ФИФА заплаши да се намеси, а един от колосите - Фенербахче, даде поръчка да напусне шампионата преди неговия край.

Втори ден пристрастеностите в страната са горещи, откакто в неделната вечер " фенерите " измъкнаха победа с 3:2 на терена на Трабзонспор, а след края на мача играчи на гостите бяха атакувани от хулигани на домакините, като се стигна и до физически конфликти на игрището.

Това е четвърти величествен случай за сезона със международен отзив.

Президент на клуб наби арбитър през декември, след това различен извади от терена тима си преди края на мач...

А за похлупак пропадна финалът за Суперкупата на Турция сред Галатасарай - Фенербахче, който трябваше да се играе в Саудитска Арабия.  Срещата там не се игра по политически аргументи.

" Случилото се е позор за турския футбол и за страната ни като цяло - разгласи в телевизионно изявление президентът на Фенербахче Али Коч. И разкри, че е дал оставката си като член на Асоциацията на клубовете, където е член на изпълнителния комитет. - Омразата става все по-силна, а насилието ще донесе в някакъв миг жертви.

Очаквам съществени санкции от Дисциплинарната комисия, само че не съм уверен, че ще ги получим.

На 2 април Фенербахче ще има общо заседание и ще оставим нашите членове да решат дали да останем в това състезание или да го напуснем. Второто би било явен сигнал към обществеността, че проблемите във футбола са доста, доста дълбоки.

Ако би трябвало, да ни изхвърлят в долна лига. Така ще умрем един път, вместо да умираме непрекъснато! Не изнудваме никого, просто ще решим сами бъдещето си. "

12 души са задържани за офанзивите против играчите. Един от тях е упрекнат за удар по треньор от щаба на гостите, като го грози присъда от 2 години.
 
И двата клуба упрекнаха федерацията за случаите. И приканиха за оставки там, без значение какви ще са наказванията за самите забъркани тимове.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино също взе отношение:

" Насилието, което се случи след мача Трабзонспор - Фенербахче, е безусловно недопустимо. То няма място на или отвън терена. Нито в спорта, нито в обществото. Казвал съм го преди и ще го кажа още веднъж - всички играчи във футбола, без изключение, би трябвало да имат обезпечени безвредни условия да играят играта, която носи наслада на толкоз доста хора по света. "

Според непотвърдени информации в английски медии, ФИФА съществено се интересува от протичащото се в Турция след серията произшествия и даже се е заканила да се намеси. Организацията ще чака обстоен отчет от ръководителите на футбола в страната за това какви ограничения се взимат за анулирането на сходни кавги.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР