Граната, подарена за рожден ден, взриви и уби близък сътрудник

...
Граната, подарена за рожден ден, взриви и уби близък сътрудник
Коментари Харесай

Убийствен подарък: Граната уби помощника на командващия украинската армията, рани сина му

Граната, подарена за рожден ден, взриви и умъртви непосредствен помощник на шефа на въоръжените сили на Украйна Валери Залужни.

39-годишният майор Генадий Частяков се прибрал в жилището си с дарове от сътрудниците си и ги отворил със сина си, когато избухнала гранатата. Майор Частяков е погубен, а 13-годишният му наследник е тежко ранен.

Украинският президент отхвърли, че бойните дейности в Украйна са достигнали до задънена улица

Министърът на вътрешните работи Игор Клименко сподели, че момчето е почнало да върти пръстена на гранатата.

„ Тогава военнослужещият взел гранатата от детето и дръпнал пръстена, причинявайки трагична детонация “, добави Клименко.

По-късно прокурорите обясниха, че майор Частяков инцидентно е задействал гранатата, до момента в който се опитвал да я вземе от ръцете на сина си.

Случката била разказана като „ драматичен случай “ и министърът прикани обществеността да изчака резултатите от формалното следствие. Полицията сподели, че детонацията в фамилния апартамент в Чайки в западните околности на Киев е „ вследствие на повърхностно боравене с муниции “.

Президентът е обмислял какви са плюсовете и минусите на военновременни избори, разяснява външният министър Дмитро Кулеба

Но по-късно се оказа, че в жилището са открити още пет гранати. Вътрешният  министър Клименко сподели, че са били подарък от сътрудник от армията.

При обиска на въпросния сътрудник, който се оказал полковник от армията, са открити две сходни гранати.

Снимки от мястото демонстрират други гранати на пода на жилището, дружно с други торби с дарове. Майор Частяков явно донесъл гранатите вкъщи в чанта с бутилка уиски.

Според източник бутилката е била в подаръчна торбичка с очила във формата на граната и детонацията е станала, когато той е отворил торбичката. Според други отчети неговият сътрудник е предал бутилката с думите: „ Трудно е да те изненадам: по тази причина ти давам бойна граната и бутилка положително уиски. “

Генерал Залужни приказва за неописуемата болежка и тежката загуба за украинската войска и за него персонално, описвайки майор Частяков като „ надеждно рамо “ от началото на пълномащабното навлизане на Русия през февруари 2022 година

Тя беше в Израел, откакто разкритикува войната в Украйна

Официалната причина за детонацията е сложена под подозрение от украински коментатори, някои от които спекулират дали това не е офанзива, ориентирана против самия военачалник Залужни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР