Гранада победи Ейбар с 4:1 в мач от 31-ия кръг

...
Гранада победи Ейбар с 4:1 в мач от 31-ия кръг
Коментари Харесай

Гранада пречупи последния и се завърна в битката за Лига Европа

Гранада победи Ейбар с 4:1 в мач от 31-ия кръг на Ла Лига.

Домакините стартираха чудесно дуела и след по-малко от четвърт час откриха резултата.

В 21-ата минута Роберто Солдадо овладя добре, след което с компактен изстрел осъществя красиво в горния ляв ъгъл.

Гранада продължи да притиска противника си и домакините удвоиха преднината си малко преди почивката. В 37-ата минута Антонио Пуертас се възползва от предоставеното му празно пространство и нанесе изстрел от границата на наказателното поле, след което последва рикошет и топката влетя в мрежата на Марко Дмитрович.

Ейбар съумя да реагира през втората част и в 64-ата минута гостите понижиха резултата. Гарсия Кике бе най-съобразителен в наказателното поле и с акуратен удар прати топката в напречната греда, след което тя се спря в мрежата.

Това не смути Гранада и в 77-ата минута домакините още веднъж имаха два гола задатък. Кенеди чудесно откри Роберто Солдадо, който от придвижване прати топката в мрежата.

Четири минути по-късно и Кенеди се записа измежду голмайсторите. Халфът се възползва от неприятна интервенция на отбраната пред Марко Дмитрович, след което невъзмутимо прати топката във вратата, оформяйки крайния резултат.

С постигнатия триумф Гранада се изкачи на осмата позиция в Ла Лига с актив от 42 точки, до момента в който Ейбар остава финален с 23.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР