Гран при на Унгария във Формула 1 ще остане в

...
Гран при на Унгария във Формула 1 ще остане в
Коментари Харесай

Гран при на Унгария остава в календара на Формула 1 до 2032 година

Гран при на Унгария във Формула 1 ще остане в календара на надпреварата до 2032 година, откакто 5-годишно продължение на контракта бе оповестено в събота, съобщи " Ройтерс ".

От Формула 1 обявиха в официално съобщение, че продължението на контракта до 2027 е пристигнало, откакто са оповестени съществени вложения в писта " Хунгароринг ", в това число в нова постройка и нови трибуни. Унгария е част от шампионата от 1986 година, като пистата е на към 20 км от Будапеща.

Седемкратният международен първенец Люис Хамилтън държи върха на пистата, като е печелил 8 пъти, а през уикенда са предстоящи към 300 000 почитатели по трибуните спрямо 290 000 преди година.

" Виждаме готовността на промоутъра в Унгария за развие инфраструктурата и да усъвършенства изискванията за феновете, което е значима стъпка и нещо, което желаеме да виждаме на нашите събития ", сподели изпълнителният шеф на Ф1 Стефано Доменикали.

Президентът на " Хунгароринг " Жолт Гюлай даде обещание, че реновацията на пистата би трябвало да бъде завършена до 2026 година.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР