Гран при на Турция отново ще бъде част от календара

...
Гран при на Турция отново ще бъде част от календара
Коментари Харесай

Формула 1 се завръща в Турция

Гран при на Турция още веднъж ще бъде част от календара на Формула 1 през тази година, заяви racefans.net, базирайки се на източници от самата писта и Либърти, предава Clubs1.bg. Състезанието се готви за 15 ноември, когато времето може да е много изменчиво, само че превозването на Формула 1 от Имола, където ще е миналата конкуренция, няма да е мъчно. Истанбул парк бе издигнат особено за Гран при през 2005 година и до 2011 година посрещаше кервана. Домакините обаче не се схванаха с Бърни Екълстоун за размера на таксите и най-хубавата от новите писти остана без съревнование. Сега поради пандемията от COVID-19 и характерните условия в света, домакините са подготвени да създадат съревнование при закрити порти и да посрещнат още веднъж Формула 1. Местните медии даже към този момент удостоверяват подписана договорка.

Турция ще влезе в схемата на мястото на продължаващите да договарят с Либърти - Виетнам и Китай, където част от екипите от Формула 1 не желаят да пътуват, макар надалеч по-добре овладяваната болест. Турските управляващи подсигуряват цялостна изолираност на всички във Формула 1, а пътуването е доста по-лесно с частни самолети до близкото летище Сабих Гьокчен.

След Турция керванът непосредствено ще се придвижи към Бахрейн, където ще има две надпревари. Второто ще е на външната настройка на трасето. Финалът ще е както е планувано - в Абу Даби, и по този начин общият брой на надпреварите тази година ще е 17.

Ето и оставащите 11 старта:

30 август – Спа-Франкоршамп

6 септември – Монца

13 септември – Муджело

27 септември – Сочи

11 октомври – Нюрбургринг

25 октомври – Портимао

1 ноември – Имола

15 ноември – Истанбул

29 ноември – Бахрейн 1

6 декември – Бахрейн 2

13 декември – Абу Даби
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР