Гран При на Турция може да попадне в календара на

...
Гран При на Турция може да попадне в календара на
Коментари Харесай

В календара на Формула 1 за новия сезон 2022 г. Турция сменя Русия

Гран При на Турция може да попадне в календара на Формула 1 за трета поредна година, макар че не е част от в началото оповестения лист със надпревари.

След като през 2020 и 2021 година пандемията от ковид докара до анулацията на разнообразни стартове, в този момент рецесията в Украйна може да докара до следващото завръщане на „ Истанбул Парк “ в графика на шампионата.

След решението на Владимир Путин да признае независимостта на самообявилите се Донтецка на Луганска национални републики и да изпрати съветски военни елементи в тях, ориста на Гран При на Русия бе сложена на карта.

Първоначално от Формула 1 не разясниха протичащото се, като даже Никита Мазепин съобщи, че е бил убеден, че съревнование в Сочи на 25 септември ще има. Късно нощес обаче из мрежата започнаха да циркулират разнообразни фотоси от формалния уебсайт за продажба на билети на Формула 1.

В тях се видя неналичието на Гран При на Русия, която присъстваше до през вчерашния ден, като за миг даже имаше алтернатива за закупуване на билети за Гран При на Турция. Тя обаче бързо бе отстранена от админите на уеб страницата, защото към момента няма оповестено нищо публично по отношение на ориста на Гран При на Русия.

Състезанието в Сочи не е единственото интернационално спортно събитие, което би трябвало да се организира в Русия през тази година, само че е под въпрос.

УЕФА към този момент задвижи процедурата по търсене на нов хазаин на финала на Шампионската лига, който по стратегия би трябвало да се играе в Санкт Петербург на 28 май. Освен това през август и септември Русия би трябвало да одобри и Световното състезание по волейбол за мъже, като за момента от FIVB не имат намерение да има смяна в домакина на форума.

Тазгодишното издание на Гран При на Русия би трябвало да е последното в Сочи, преди от 2023 година конкуренцията да се реалокира на пистата „ Игора Драйв “ край Санкт Петербург. Ако обаче Формула 1 не посети Русия през септември, то тогава цялостното бъдеще на Гран При на Русия ще бъде сложено под въпрос.

Очаква се в околните дни да има и формален коментар от Формула 1 по отношение на надпреварата в Сочи.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР