Гран При на Турция може да направи неочаквано завръщане в

...
Гран При на Турция може да направи неочаквано завръщане в
Коментари Харесай

Формула 1 може да се завърне в Турция през тази година

Гран При на Турция може да направи ненадейно завръщане в календара на Формула 1 през тази година. Разговори за това към този момент са почнали сред турското държавно управление и притежателите на Формула 1, Либърти Медия. Евентуално завръщане на спорта на „ Истанбул Парк “, което е едно от най-обичаните от водачите съвременни трасета, ще е следващата позитивна вест, която би излязла от ковид пандемията, поради която стартът на сезона бе занимателен с близо 4 месеца и 11 старта бяха анулирани. За сметка на това две именити трасета „ Имола “ (1 ноември) и „ Нюрбургринг “ (11 октомври) ще одобряват кръг от шампионата за първи път от 2006 и 2013 година надлежно, до момента в който „ Муджело “ (13 септември) и „ Портимао “ (25 октомври) ще създадат своите дебюти.

BREAKING NEWS.
The Turkish government has confirmed on their website that they're in talks with the Istanbul Park to bring #F1 back in 2020.
The 2020 calendar is yet to be completed and many circuits are in talks to host races this year. F1 has confirmed 4 new circuits (1/4)
— F1uent (@F1uentofficial) July 28, 2020
Формула 1 посещаваше Турция сред 2005 и 2011, като с най-вече триумфи на „ Истанбул Парк “ е Фелипе Маса, който има 3 следващи триумфа там сред 2006 и 2008, в това число и неговия дебютен успех през 2006 година. Последното Гран При на Турция бе извоювано от Себастиан Фетел с Ред Бул.

„ Истанбул Парк “ има съвсем именит статут измежду водачи и тимове, като неговата най-запомняща се права е левият завой осем, който има цели 4 върха и слага извънредно огромна напрежение върху вратовете на водачите. Завоят бе толкоз харесван от водачите поради неговата предизвикателност, че беше репликиран на трасетата в Индия, което семейства три надпревари сред 2011 и 2013, както и на това в Остин, Тексас, на което от 2012 година се организира Гран При на Съединени американски щати.

Завръщането на Гран При на Турция, което съвсем несъмнено ще бъде планувано за 15 ноември, най-вероятно ще е за сметка на евентуалните азиатски стартове през тази година. По този метод календара на Формула 1 през тази година ще е основан напълно в Европа и Близкия изток, където се чака да се проведат финалните три старта за сезона. Два от тях ще са в Бахрейн на 29 ноември и 6 декември, като за задачата ще се употребяват разнообразни конфигурации на „ Сахир “. Грандиозният край на сезона ще е на 13 декември с Гран При на Абу Даби на пистата „ Яс Марина “. По този метод общият брой на надпреварите през 2020 година ще стане 17, което е със единствено 5 по-малко от автентично плануваните 22 старта, които щяха да са рекордни за шампионата.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР