Гран При на Монако през 2022 се оказа решаващото състезание

...
Гран При на Монако през 2022 се оказа решаващото състезание
Коментари Харесай

Защо Монако се оказа толкова важен старт за титлата на Макс

Гран При на Монако през 2022 се оказа решаващото съревнование в борбата за втората поредна международна купа във Формула 1 за Макс Верстапен. Това изясни водачът, както и татко му Йос Верстапен.

Надпреварата в Монте Карло беше извоювана от другия водач на Ред Бул Серхио Перес, а водачите на Ферари изпуснаха успеха, макар че стартираха от първа редица.

Верстапен приключи трети, като се счита, че квалификацията в Монте Карло, в която Перес катастрофира малко преди края и не разреши на водачите зад него да подобрят времената, е в основата на абсурда от Бразилия, където Макс отхвърли да върне 6-ото място на Серхио преди финала и не извърши заповедите от бокса.
 Йос подлага на критика Пирели вместо Макс Йос подлага на критика Пирели вместо Макс
Верстапен-старши обаче изясни, че тъкмо в Монако е станало ясно, че в Ред Бул усъвършенстват и развиват автомобила по този начин, че той да става все по-лесен за каране от Макс и той да може да се показва все по-добре.
 Йос: Ред Бул не оказа помощ на Макс да завоюва в Монако Йос: Ред Бул не оказа помощ на Макс да завоюва в Монако
„ Мисля, че Монако и стартовете по-късно, това беше моментът, в който сезонът стартира да се обръща в негова изгода – изясни Йос в документалния филм Lion Unleashed 2 на Viaplay. – Макс имаше проблеми с колата, тя просто не му харесваше. Но след Монако той към този момент можеше да натиска съществено и отборът реши тези му проблеми. ”
 Верстапен може да загуби обичания си старт Верстапен може да загуби обичания си старт
Верстапен дойде в Монте Карло като водач в класирането с 6 точки задатък пред Шарл Леклер, а Перес беше на още 19 по-назад.
 Кели Пикет желае дете и от Макс Верстапен Кели Пикет желае дете и от Макс Верстапен
„ След Монако организирахме задълбочена полемика с отбора какво би трябвало да се направи с колата и какво желая от нея – удостовери Макс. – В началото на сезона автомобилът ми беше сложен за каране, имахме проблеми с салдото, колата беше прекомерно тежка, тежестта й не беше разпределено както би трябвало. Колкото повече олекваше колата, толкоз по-добре се представяше. Малко по малко колата ставаше все по-подходяща за моя жанр на пилотиране. ”
 Перес разкри, че е имал проблеми с акомодацията в Ред Бул поради COVID-19 Перес разкри, че е имал проблеми с акомодацията в Ред Бул поради COVID-19
След надпреварата в Монако Верстапен-старши подлага на критика Ред Бул, че не са помогнали на Макс да завоюва, а са оставили Перес да вземе успеха.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР